Canvis en els certificats de confiança

07.12.2016

Aquest mes de novembre a TINET hem renovat els nostres certificats de confiança a través de l'Agència Catalana de Certificació (CatCert), organisme depenent del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya (OAC). A través d'aquests certificats s'ofereix a l'usuari afegir un nivell de seguretat superior en les seves comunicacions electròniques (enviament de dades a través d'un web o del correu electrònic).

Afectació a l'usuari?

Per als usuaris que utilitzin aquests certificats de seguretat, la seva afectació és mínima. Únicament cal que acceptin la instal·lació del nou certificat en el seu ordinador o dispositiu mòbil a través d'un diàleg que apareix automàticament a la pantalla. Una altra opció a la instal·lació és la d'afegir una excepció de seguretat quan l'aplicació ens alerta que el certificat no és de confiança (no hi ha cap problema si hem posat l'adreça del servidor correctamenet: webmail.tinet.cat, pop3.tinet.cat o smtp.tinet.cat).

Usuaris de Mail (aplicació de correu d'ordinadors i telèfons d'Apple)

  • Mail Mac (ordinadors). Si el correu electrònic d'entrada i/o de sortida t'ha deixat de funcionar, et recomanem que revisis la configuració de l'aplicació. Les darreres versions del sistema operatiu Mac presenten inconvenients en la gestió dels certificats de confiança.
  • iPhone (telèfons). Hem detectat algun error de software en alguna versió antiga del telèfon iPhone. Normalment a l'instal·lar el certificat de confiança a l'iPhone apareixen tres opcions: Cancel·lar, Detalls i Continuar i cal prémer sobre Continuar. L'error detectat es dóna en el cas de la renovació del certificat, no apareix el botó Continuar. Davant d'aquest cas hi ha dues opcions:
    • Deascativant les opcions de seguretat SSL. Si no li apareix, caldrà que desactivi l'SSL tant en correu entrant (POP) com en el correu sortint (SSL) i corregir els números de port (995->110, en el cas del POP, i 465 -> 25, en el cas de SMTP). Una vegada completat, verifiqui que se li han guardat els canvis.
    • Eliminant el compte i tornant-lo a configurar, habilitant o no la seguretat SSL. Com configurar el correu a un iPhone.