Carreteres que carreguen els cotxes elèctrics per no haver de parar durant la ruta

El govern britànic començarà a fer proves per implantar aquesta tecnologia a la xarxa d'autopistes i carreteres del Regne Unit

01.12.2015

El govern britànic té a punt proves per a posar on marxa una nova tecnologia que permetrà als cotxes elèctrics carregar-se durant la conducció. L'objectiu és ajudar els conductors amb cotxes elèctrics i híbrids a evitar fer aturades freqüents per a recarregar els seus vehicles. Pera aconseguir-ho s'instal·larà tecnologia sense fils als vehicles i un equipament especial sota les carreteres.   

Redacció TINET. Las noves carreteres que recarregaran els vehicles que planteja el govern britànic funcionaran com un carregador de mòbil sense fils, utilitzant tecnologia d'inducció magnètica. Cables soterrats per sota de les autopistes generaran camps electromagnètics que podran ser recollits per un receptor al cotxe i ser transformat en energia elèctrica. S'inclouria un sistema de comunicacio que premetria detectar que un cotxe es troba incorporant-se a la carretera per a començar el procés.


FOTO: Highways England

Les proves preveuen adequar vehicles amb la tecnologia sense fils i posar a prova l'equipament un cop feta la instal·lació sota la carretera simulada que s'aproximi a les condicions reals. S'espera que les proves tinguin una durada d'uns 18 mesos, i en funció dels resultats, podrien fer-se posteriorment en vies de veritat.

De manera paral·lela a aquestes investigacions, la societat que gestiona les autopistes anbleses s'ha compromès, a llarg termini, a instal·la punts de càrrega de vehicles elèctrics cada 20 milles a la xarxa de carreteres.