Creen una bateria "intel·ligent" amb un material que extingeix les flames quan entra en combustió

20.01.2017

Tot i que la capacitat de les bataries segueix augmentant, els problemes de seguretat (amb incendis i explosions) associats a l'ús de líquid altament inflamable de les bateries de liti, segueix sent un qüestió per resoldre.

Redacció TINET. Un equip de recerca de la Universitat de Standford, als Estats Units, ha donat a conèixer una nova bateria "intel·ligent" que pot posar fi a aquesta problemàtica. Els investigadors han creat un separador de microfibra que envolta en nucli de labateria de ions de liti. Aquesta protecció està feta amb un material que retarda l'aparició de les flames en detectar l'augment de la temperatura de la bateria.

L'encapsulament del retardant de la flama dins d'una carcassa de polímers fa que aquesta dissolució no afecti l'ectrolit i evita els efectes negatius en el comportament de la bateria. Els resultats de l'equip investigador s'han publicat al diari Sicence Advances segons es fa ressó la BBC al seu web de tecnologia. A les proves, el foc calat a les bateries va extingir-se en 0,4 segons.

L'autoritat de seguretet del transport dels Estatus Units va alertar al febrer de l'any pasat sobre el risc de dur als avions bateries de liti, en considerar que podien ser una font d'ignició i explosió. L'advertiment va arribar després dels casos d'incendi i explosions detectats als telèfons mòbils de Samsung del model Galaxy Note 7 i que es van atribuir a les bateries.