Dones de l'àmbit tecnològic, a la jornada tècnica Women Techmakers Reus

Fira Reus acollirà dissabte la tercera edició d'aquesta iniciativa promoguda per Google que vol potenciar la presència de les dones en l'àmbit tecnològic

09.03.2016

El Grup de Desenvolupadors Google de la província de Tarragona (GDG Tarragona) i Tech & Ladies organitzen el dia 12 de març la tercera edició del Women Techmakers a FiraReus. WTM és una iniciativa de Google a nivell mundial que pretén donar visibilitat i potenciar a les dones en l'àmbit de les STEM (en anglès correspon a Science, Technology, Engineering & Mathematics).

Women Techmakers és una iniciativa de Google, que amb motiu del Dia Internacional de la Dona, promou durant els mesos de març i abril diferents esdeveniments al voltant del món amb l'objectiu de donar el protagonisme que mereixen a les dones que es dediquen a l'àmbit tecnològic i que en un futur no siguin considerades una raresa. Els esdeveniments comptaran amb xerrades tècniques, tallers pràctics, taules rodones, oportunitats d'establir contactes, i més.

El Women Techmakers Reus tindrà lloc dissabte, 12 de març, a l'edifici de Fira Reus, al Tecnoparc, a partir de les 9.15 h. La jornada tècnica està organitzada pel Grup de Desenvolupadors Google de la província de Tarragona (GDG Tarragona) i Tech & Ladies amb la col·laboració de Tarracodroid i el patrocini de Google, Reus Desenvolupament Econòmic (Redessa), firaReus i TINET.

La jornada està adreçada a professionals (homes i dones) però totes les ponències les realitzaran expertes en l'àmbit tecnològic per normalitzar la seva activitat professional, competències i fomentar la seva visibilitat. Es tracta de donar protagonisme als perfils femenins en estudis que avui en dia encara estan massa masculinitzats. Per aquest motiu, la jornada servirà per descobrir a noves generacions de dones, perfils de dones dedicades a la tecnologia i que han tingut èxit.

Les ponents i les plataformes tècniques que creen comunitat

L'acte vol reunir desenvolupadors, dissenyadors, emprenedors i estudiants amb ganes d'aprendre i compartir inquietuds o experiències Aquest any es parlarà d'un tema que cada vegada desperta més interès entre la gent per la seva quantitat d'aplicacions pràctiques i comunitats que li donen suport. Es tracta de plataformas de maquinari com Arduino, Intel Galileu o Raspberry Pi.

Es comptarà amb la presència d'Isabel Cabezas, Technical Evangelist a Microsoft, i Carmen Txeca de Pasiona, per mostrar les possibilitats de la placa Intel Galileu i l'Internet de les Coses (Iot). A més, la Dra. M.Àngels Moncusí, professora del Departament d'Enginyeria i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili, mostrarà la programació d'aquestes plaques en sistemes encastats en temps real.

Maddalena Molteni, de Artificial Solutions, explicarà què significa i quin potencial té el NLI (Natural Language Interaction), tecnologia responsable dels assistents virtuals intel·ligents. Per acabar la jornada, hi haurà dues ponències més. Una en referència a la metodologia S CRUM i GitFlow, a càrrec de Davinia Garcia de Worldline. La segona, a càrrec d'Adela Tort d'eDreams, que parlarà de integració contínua i continuous delivery. Les dues xerrades emmarcades en la millora de la gestió i desenvolupament de projectes.

A més de participar en diferents xerrades tècniques, l'esdeveniment donarà l'oportunitat als assistents de fer networking i aprendre sobre noves tecnologies.

Les inscripcions gratuïtes es poden realitzar a través del portal web http://wtmreus.eventbrite.es
Tota la informació i novetats sobre la jornada es pot trobar a la pàgina oficial http://wtm.gdgtarragona.net i al es xarxe socials de GDG Tarrragona. Podeu contactar amb l'organització a través del correu electrònic conferencias@gdgtarragona.net .