El llibre del darrer Premi TINET es presenta online a Tarragona

Mira la presentació, escolta els autors i gaudeix de l'enregistrament d'aquest acte públic que TINET et torna a portar a casa

12.11.2015

Els noms de les vaques i altres contes és el nom del llibre que recull l'obra guanyadora i els relats finalistes de la 18a edició del Premi TINET de narrativa que aquest dimecres, 11 de novembre, es va presentar a la Llibreria La Rambla de Tarragona. Si no vas poder ser-hi, o bé vols tornar a reviure l'acte, aquí trobaràs l'enregistrament d'aquesta cita literària que cada any té lloc en el marc dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona.

Redacció TINET / Foto: Ajuntament de Tarragona El premi TINET, convocat sota el patrocini de la Diputació de Tarragona, va ser pioner pel que fa a l'ús d'Internet, tant en la participació dels autors, com en la difusió de les obres guanyadores. Enguany, ha afegit un nou valor a aquest esperit d'innovació amb l'emissió en streaming de la presentació del llibre.

L'escriptora i directora de la Casa de les Lletres, Lurdes Malgrat, va ser l'encarregada de presentar l'acte. Hi van assistir, entre d'altres, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, i alguns dels autors dels textos que es recullen a l'edició en paper. Entre aquests, la guanyadora del Premi: Nela Millares Puyol, autora del relat que duu per títol "Els noms de les vaques" i tres finalistes: Carme Carles, Henrik Hernández-Villaescusa i Núria Naval.

L'obra guanyadora i la seva autora
La guanyadora de la divuitena edició del Premi TINET de narrativa curta, Nela Miralles i Pujol, va néixer a Vilassar de Dalt (El Maresme) fa 48 anys. Després de cursar estudis de Psicologia a la Universitat de Barcelona,  s'ha dedicat a diverses ocupacions, però sempre a la mateixa afició: l'escriptura: des de la poesia, durant l'adolescència i la joventut, fins la narrativa, els darrers anys.

El treball que va obtenir el premi TINET va ser considerat el millor pel jurat del guardó, que va qualificar-lo com "un relat molt ben estructurat que demostra un domini excel•lent de la llengua, amb una prosa fluïda que avança àgil acompanyada de l'ús d'uns recursos acurats, encertats i rics. Un conte de gran sensibilitat que fa clara la pèrdua de la candidesa d’una nena que creix i que veu com les persones que estima s’apaguen, moren, són derrotades... mentre dibuixa un món perdut".