La funció "troba amics" de Facebook vulnera la llei, segons un tribunal alemany

La justícia alemanya considera il·legal la pràctica que permet Facebook accedir als contactes personals dels usuaris amb l'objectiu de convidar-los a afegir-se a aquesta xarxa social

21.01.2016

La justícia alemanya ha declarat il·legal la pràctica de Facebook d'animar els usuaris a cedir les dades dels seus contactes personals amb l'objectiu de captar nous usuaris per a la xarxa, amb l'excusa que es tracta d'una funció per a "buscar nous amics".

Redacció TINET / El Tribunal Federal alemany considera que això és una pràctica de màrqueting enganyosa, confirmant així les decisions de dos tribunals inferiors a Berlín el 2012 i 2014, que havien trobat que Facebook havia violat les lleis alemanyes de protecció de dades i les  relacionades amb pràctiques comercials deslleials. La denúncia l'havia presentat la Federació d'Organitzacions de Consumidors Alemanys (VZBV).

La funció de Facebook "Troba amics" invita als usuaris a donar el seu permís per accedir als correus electrònics dels amics o contactes de la llista d'adreces de l'úsuari. Això, alhora, permet a la xarxa social enviar una invitació als no-usuaris de Facebook per tal que s'afegeixin al servei.

L'alt tribunal alemany també conclou que Facebook no havia informat adequadament els membres d'aquesta xarxa social de la manera en què s'estaven utilitzant les dades dels seus contactes.

L'entitat que representa els consumidors alemanys, que havia presentat la denúncia, ha celebrat la decisió judicial alhora que confia que tindrà implicacions en d'altres serveis que utilitzen formes seblants per aconseguir nous usuaris o clients.