La TINETjornada presenta un nova edició sota el lema "Vint anys compartint"

El Palau de la Diputació de Tarragona acollirà el dissabte 28 de novembre la TINETjornada "Vint anys compartint". Ja són obertes les inscripcions.

18.11.2015

"Vint anys compartint" és el títol d'una nova edició de la TINETjornada que tindrà lloc dissabte, 28 de novembre, al Palau de la Diputació de Tarragona. Coincidint amb el 20è aniversari de la Xarxa ciutadana, la TINETjornada repassarà el orígens i la trajectòria de TINET i ampliarà la mirada a aquelles iniciatives ciutadanes que també treballen en comunitat i fent xarxa. Projectes en comú que també comparteixen coneixement, recursos i experiències.

Redacció TINET.  La Diputació de Tarragona, mitjançant TINET, organitza una nova edició de la TINETjornada, una trobada de difusió anual que analitza i reflexiona sobre Internet i les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Enguany, la TINETjornada s’endinsa en les iniciatives dels ciutadans que de manera espontània i col·laborativa han tirat endavant projectes de diferents tipus al voltant de les TIC i d’Internet que s’han fet realitat i que els usuaris de la xarxa tenim al nostre abast. Ara fa 20 anys una d’aquestes iniciatives va ser TINET.

L'assistència a la TINETjornada és lliure i gratuïta, prèvia inscripció, que ja podeu fer online a través d'aquest formulari.

Per més informació, podeu consultar el programa complet i els ponents d'aquest esdeveniment, al qual us convidem a assistir.

De TINET a les darreres iniciatives que fan comunitat

Ara fa 20 anys una iniciativa de diferents ciutadans amb la col•laboració institucional i privada van plantejar-se la possibilitat de donar accés a Internet  l’aventura de crear una xarxa ciutadana a Internet.
Cada dia s’obren noves possibilitats a Internet amb aplicatius, serveis i productes, siguin bé de software o de disositius que afegeixen característiques i noves funcionalitats a les TIC. Aquest fet desperta idees:

Com neix la idea? Com es crea l’equip de col·laboració? Com es fa extensiu a altres persones i entitats el projectes? Com es fa difusió del servei o producte final? com s’implica a les persones que en faran ús? Aquestes són qüestions que es fan per a transformar la idea en realitat i que s’han plantejat totes les iniciatives que els protagonistes mostraran a la TINETjornada.


DIA: Dissabte, 28 de novembre de 2015
LLOC:
Sala Santiago Costa, Palau de la Diputació. Passeig de Sant Antoni 100. Tarragona

Programa
TINETjornada. 20 anys compartint

09.15 h. Acreditacions i lliurament de material per seguir la TINETjornada als assistents.

09.30 h. Presentació de la TINETjornada "20 anys compartint", a càrrec del president de la Comissió Informativa de Coneixement i Qualitat de la Diputació de Tarragona, I. Sr. Pere Granados Carrillo. i balanç anual de TINET, Amadeu Roig.

10.00 h. "TINET, 20 anys", amb Manel Sanromà.

10.30 h.  "App Sostea", Una aplicació que impulsa l'associació Astafanias i l'Associació IPA per garantir la seguretat dels menos que pateixen autisme amb Carles Fernández, cap de Formació IPA, David Canela, creador web SOSTEA Marta Gutierrez, creadora app SOSTEA Miguel Valle, president de l´Associació Astafanias i Alejandra Salor, cap de Comunicació de l´Associació Astafanias.

11.00 h. "IgersMap,  la iniciativa exitosa dels instagramers tarragonins", amb Albert Anguera i Rosa Comes

IgersMap és un projecte col·laboratiu que pretén mostrar les ciutats des de la mirada dels instagramers locals, que, responent a la pregunta «on portaries a un amic instagramer que visités la ciutat a fer fotos de 10», envien un màxim de 5 imatges dels seus punts preferits. L’objectiu és delimitar, amb la participació de tots els igers de la comunitat que hi vulguin contribuir, els punts que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris d’Instagram, tant de dins (habitants) com de fora (visitants).

11.30 h. Pausa-cafè.

12.00 h. "GDG Tarragona. Desenvolupant amb Google des de Tarragona" , amb Vanessa Galcerà i Tomás González, cofundadors.

12.30 h. "Coworking, molt més que compartir recursos a l'hora de treballar", Coia Domingo amb XECC, Xarxa d'Espais Coworking del Camp, i Mercè Fort de l’ajuntamet de Santa Bàrbara.

13.00 h. “TINETescola. Promovent les bones pràctiques a Internet entre canalla i adolescents” amb Pep Carbonell i Montse Jaraba.

La difusió de la tecnologia ha d'anar acompanyada de bones pràctiques. La cultura del bon ús cal que s'estengui amb la mateixa velocitat i importància que ho fan les eines, especialment quan els usuaris són els internautes més joves: canalla i adolescents. El programa formatiu TINETescola va impulsar-se des de la Diputació de Tarragona l'any 2011 amb aquest objectiu.

13.30 h. Cloenda i comiat de la TINETjornada.