Seminaris en xarxa oferirà sessions adreçades a empresaris i emprenedors a tres comarques simultàniament

Gandesa, Roquetes i La Galera compartiran les sessions en una experiència organitzada per la UOC

23.06.2014

Els serveis comarcals de joventut del Consell Comarcal del Montsià, conjuntament amb el Consell Comarcal de la Terra Alta i l’Ajuntament de Roquetes, col•labora amb la segona edició dels «Seminaris en Xarxa», una experiència pilot organitzada per la seu de la UOC a Tortosa.

Els «Seminaris en Xarxa» tindran presència per primera vegada al Montsià mitjançant l’aprofitament de les noves tecnologies que actualment hi ha a l’abast, connectant en xarxa Roquetes, Gandesa i la Galera per tal de sumar esforços i optimitzar millor els recursos disponibles. D’aquesta manera, aquests seminaris es puguin es podran seguir indistintament des de qualsevol de les tres seus, possibilitant la participació activa via internet. Els «Seminaris en Xarxa» van adreçats al teixit empresarial de les comarques de l’Ebre i a tots aquells joves interessats en emprendre.

El primer seminari serà a Roquetes i versarà sobre com millorar la tresoreria del negoci. En aquesta xerrada Maria Jesús Blasco, d’AFCA Assessorament, tractarà sobre diferents sistemes i mètodes que poden ajudar a millorar la tresoreria de les empreses.

El seminari tindrà lloc el dia 26 de juny, a les 18.00 h, a la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà (Urb. Torre d’en Gil, s/n). També es podrà seguir per videoconferència des del Consell Comarcal de la Terra Alta a Gandesa (c. Bassa d’en Gaire, 1) i des del Viver d’Empreses del Montsià a la Galera (Camí del Terrer, s/n).

L’assistència és lliure i gratuïta, no obstant això, s’ha d’emplenar el següent formulari.

La tresoreria és el motor que fa funcionar el sistema empresarial. La majoria de les empreses que tanquen ho fan per manca de tresoreria; no obstant això, cal anar un pas més enllà. Unes bones xifres de vendes, uns bons marges i uns resultats positius no impedeixen que l’empresa pugui tenir situacions de liquiditat i s’ha de poder preveure. Els resultats dels estats comptables són necessaris. En els «Seminaris en Xarxa» s’exposarà la necessitat de disposar d’un full de ruta financer projectat cap el futur que permeti anticipar-se, de forma que permetrà millorar els resultats de la gestió i la viabilitat empresarial.