Si te'n vas de vacances, activa el missatge automàtic de resposta

La funció està disponible a través del menú de configuració del Webmail

29.07.2016

Sí, tenim mòbil intel·ligent i podem contestar des de qualsevol lloc, però, de tant en tant, volem, necessitem i podem desconnectar! El servei de correu electrònic de TINET disposa de la possibilitat de poder activar un missatge automàtic de vacances, per quan som fora i no estem disponibles durant un dies.

David Joanpere / Redacció TINET. Si gestiones una adreça de correu de TINET, tant des del webmail com d'un client de correu (Thunderbird, Outlook...), pots personalitzar el teu propi missatge de resposta automàtic a través de la pantalla de configuració del Webmail de TINET.

El missatge automàtic de resposta es generarà automàticament cada vegada que ens enviïn un correu a la nostra adreça de TINET. Si la mateixa persona ens envia diversos correus en un mateix dia, només rebrà el missatge automàtic la primera vegada. Aquest missatge contindrà en l'interior el text que hàgim personalitzat, figurant en l'assumpte [Resp. Automàtica] i el text de l'assumpte del missatge rebut.

Per configurar el nostre propi missatge de vacances només hem de seguir aquests senzills passos:

1. Accedir al webmail, amb el nostre codi d'usuari i la nostra contrasenya de TINET.

2. Anar a l'apartat de Configuració (l'accés es troba a la part de dalt, a la dreta, amb el símbol d'una roda mecànica)

3. Prémer sobre l'opció "Vacances", en el menú situat més a l'esquerra. Ens apareixeran a la part central les opcions de configuració del missatge.

4. Marcar la casella de "Activat".

5. Escriure el nostre missatge de text, que rebrà automàticament tothom que ens enviï algun missatge a la bústia. Segons l'ús que en fem del correu electrònic (familiars, feina...), caldrà que el missatge sigui més o menys formal.

6. Prémer el botó "Desa".

Configuració del missatge de vacances en el correu de TINET

Si posteriorment volem canviar o corregir el missatge, només cal que modifiquem el text i premem de nou el botó "Desa".

A la tornada, no t'oblidis de desactivar-lo!

Quan ja hàgim tornat de vacances o ja estiguem disponibles, ens hem de recordar de desactivar el missatge automàtic de resposta. Si tenim poca memòria, ens podem deixar una nota a l'escriptori, un post-it a la pantalla o un recordatori al mòbil, si volem ser més moderns.

Els passos per desconfigurar el missatge automàtic són igual de simples! Només hem de tornar a la pantalla de configuració del Webmail, tal com hem explicat abans, desmarcar la casella de "Activat" i, seguidament, prémer el botó "Desa". Si no esborrem el camp "Missatge", podrem guardar el text per la propera vegada.

Altres utilitats

Més enllà de comunicar als vostres contactes que esteu de vances o no disponibles durant uns dies, en el missatge de resposta automàtica també pots incloure altres informacions que poden ser útils. En el cas d'adreces de correu de feina, se sol indicar altres vies de contacte (un company, el telèfon d'empresa...) per als casos que puguin ser urgents. També es pot utilitzar, per exemple, en casos de canvi d'adreça de correu, per demanar als nostres contactes que actualizin la seva llibreta de contactes.