TINET celebra els seus 20 anys i repassa les iniciatives ciutadanes a Internet

La TINETjornada celebra l'aniversari de TINET, 20 anys després del seu naixement, i explica altres iniciatives ciutadanes de caire col·laboratiu del territori

30.11.2015

El Palau de la Diputació de Tarragona va acollir aquest dissabte al matí una edició molt especial de la TINETjornada, la trobada anual de la Xarxa Ciutadana de les comarques de Tarragona. En aquesta ocasió, TINET va recordar el seu naixement, ara fa 20 anys, amb el seu fundador i impulsor, Manel Sanromà. Amb la presència dels usuaris de TINET, la trobada va permetre conèixer, també,  altres projectes nascuts de la iniciativa ciutadana i amb esperit de col·laboració i de servei a la comunitat.  L’esdeveniment es va poder seguir en directe des del Palau de la Diputació i a través d’Internet, gràcies a l’emissió en streaming.

El president de la Comissió Informativa de Coneixement i Qualitat de la Diputació de Tarragona ,Pere Granados, va inaugurar la TINETjornada “Vint anys compartint”. Després del balanç de l’últim any de TINET, Amadeu Roig va recodar els inicis de la Xarxa Ciutadana amb el seu fundador, Manel Sanromà. Aquest va destacar que “les idees poderoses que obliguen les societats a treballar plegades són les que permeten evolucionar”.

TINET i altres projectes que fan xarxa i comparteixen amb la ciutadania

Segons Sanromà, fer accessible Internet a la ciutadania amb el naixement de TINET va ser una d’aquestes idees. Durant la TINETjornada es va presentar una aplicació per a dispositius mòbils: Sostea, que han creat des de l’associació Astafanias per donar resposta a emergències en què es vegin implicats menors que pateixen autisme.  Els responsables d’aquest projecte: Carlos Fernández i David Canela van explicar les seves característiques.

L’exitosa inicaitiva de l’IgersMap de Tarragona va ser un altre projecte que es va presentar als assistents, de la mà dels seus impulsors i representants dels Instagramers de Tarragona: Rosa Comas i Albert Anguera.  El Grup de Desenvolupadors Google de Tarragona va donar a conèixer,  a través de Vanessa Galcerà i Tomàs Gonzàlez, l’activitat de la seva comunitat a l’entorn dels grups de desenvolupadors de programes i aplicacions des de Tarragona. La TINETjornada també va acostar al públic el coworking: la manera de treballar compartint espai, recursos i experiències, amb la Coia Domingo de XECC, Xarxa d'Espais Coworking del Camp, i Mercè Fort de l’Ajuntament de Santa Bàrbara.

Finalment, TINET ha compartit el seu programa TINETescola que es porta a terme als centres educatius de les nostres comarques des de l’any 2011 per a promoure un ús positiu, segur i responsable d’Internet entre els menors. El Pep Carbonell i la Montse Jaraba van dur als assistents aquesta iniciativa formativa.

Podeu repassar en imatges la TINETjornada, clicant la imatge inferior, o bé a través de la galeria.  En breu, podreu visionar novament totes i cadascuna de les ponències de la TINETjornada, accedint al canal de youtube de TINET

TINETjornada 2015