Torna la First Lego League per a promoure la ciència i la tecnologia entre els més joves

04.02.2015

La First Lego League torna a casa nostra en una nova edició. Un total de 274 alumnes amb edats compreses entre els 6 i els 16 anys participaran en el repte, que té l’objectiu de promocionar els valors de la ciència i la tecnologia.  BASF Española y la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili tornen a organitzar la competició que arriba a la quarta edició.

Redacció TINET / URV BASF i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili  organitzen la quarta edició de la FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO League a Tarragona. El repte es desenvoluparà el  7 de febrer a partir de les 9 del mati a les instal·lacions de la Fira de Reus. La FIRST LEGO League és un concurs que invita als joves d’entre 10 i 16 anys a descobrir la diversió i l’emoció en la ciència i la tecnologia, fomenta les vocacions científiques i tecnològiques i promou els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora.FOTO: etse.urv.cat

En la primera fase del repte, denominat en aquesta edició "World  Class: Learning Unleashed“, els equips han de  redissenyar com adquirim coneixements i habilitats en el segle XXI. Els equips ensenyaran als adults què necessiten aprendre i de quina manera ho volen fer.

La segona fase és la competició de Robots en la que es dissenyen, es construeixen i  es programen robots para resoldre el màxim nombre de missions. A Tarragona, 22 equips de 6 municipis, amb l’ajuda d’un entrenador, han fet un projecte científic per trobar una solució al problema plantejat en el desafiament Learning Unleashed. En total participen més de 200 estudiants.

Aquesta competició s’estructura en tornejos classificatoris i fases finals. A tot l'Estat hi haurà reptes a diferents ciutats, un d’ells serà el que es farà a Reus, i on els millors participants guanyaran dos llocs per la Gran Final de la FIRST LEGO League (FLL) Espanya.

Como en l’edició anterior, s’organitza també la Junior FIRST LEGO League, en la que 11 equips de nens i nenes de entre 6 i 9 anys mostren les seves maquetes i  treball d’investigació en torn al repte Think Tank: redefinig learning. Mostraran com algunes eines d’aprenentatge poden fer que aprendre sigui més fàcil i divertit. En aquesta categoria participaran 60 nens i nenes.

Podeu seguir la marxa de la competició i de totes les activitats a través del blog del First Lego League.