Alerta: intent de phishing

17.04.2019

Alguns usuaris de TINET han rebut aquest matí de dimecres un missatge amb l'assumpte "Su cuenta de correo web será bloqueada! Límite casi excedido". Es tracta d'un intent de phishing (pesca electrònica) del qual s'intenta suplantar la identitat de TINET. En cas que un usuari hagi rebut aquest missatge, ha d'anar en compte i no ha de seguir l'enllaç que porta cap a un formulari. Es recomana eliminar-lo.

Arribat el cas que l'usuari hagi facilitat les seves dades a través de l'enllaç, cal que canviï el més aviat possible la seva contrasenya de TINET ja que podrien accedir al seu compte i la seva informació podria quedar compromesa. L'entrada de nous missatges similars ja ha estat bloquejat a través del nostre sistema antispam.

Intent de phishing

Claus per identificar que realment es tracta d'un intent de phishing

  • Des de TINET no enviem mai missatges com aquest als nostres usuaris. En les nostres comunicacions per correu electrònic no facilitem enllaços a través dels quals els usuaris s'hagin d'identificar, llevat que el missatge es derivi d'una consulta prèvia per part del mateix usuari.
  • L'enllaç de destí porta a una pàgina web que no està sota el domini de www.tinet.cat (es pot veure simplement pasant el cursor per sobre de l'enllaç en cas d'haver rebut el missatge).
  • Totes les comunicacions de TINET s'envien des de comptes de correu oficials, amb el domini @tinet.cat. En el missatge anterior hi figura com a remitent libuse.foberova @ fpf.slu.cz
  • El missatge, escrit en castellà, conté importants errors gramaticals.
  • La presentació del missatge és molt simple i no és l'habitual en les comunicacions als nostres usuaris.

Davant del mínim dubte, cal evitar contestar el missatge i posar-se en contacte directament amb TINET a través de les vies habituals. Podeu utilitzar el formulari 'Sol·licitud d'ajuda' disponible al nostre web.