Dissabte coneixerem el nom del guanyador o la guanyadora del 24è Premi TINET

Serà en el marc de la cerimònia de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2020-2021 al teatre Tarragona

25.05.2021

El colofó dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2020-2021 arriba aquest proper dissabte, 29 de maig, amb l'acte de lliurament dels guardons i on coneixarem finalment el nom de les persones guanyadores del 24è Premi de narrativa curta per Internet Tinet (amb 300 relats presentats), del 31è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler (amb 149 novel·les presentades) i del 21è Premi-beca de traducció Vidal Alcover (amb 19 projectes presentats).

Després d’haver-se d’ajornar la passada primavera l’acte presencial de l'anterior edició a causa de la situació sanitària provocada per la covid-19, ara es recupera amb l’estrena de l’espectacle Transportaccions, una reflexió sobre la traducció literària. L’espectacle servirà per retre homenatge, també, a Jaume Vidal Alcover, l’autor que dóna nom al premi, en complir-se trenta anys de la seva mort.   

Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2020-2021En els darrers anys, la gala dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona ha servit per commemorar celebracions referides a escriptors que han donat veu a la ciutat. El 2015 va ser Montserrat Abelló; el 2016, els 80 anys d’Olga Xirinacs; el 2017, el cinquantenari de la mort de Joan Antònio i Guàrdias; i el 2018, el centenari de Maria Aurèlia Capmany. El 2019, en coincidir amb el 80è aniversari de la fi de la guerra, que va conduir a l’exili molts escriptors catalans, per les seves idees o pel simple fet d’utilitzar la nostra llengua, vam retre un homenatge col·lectiu a aquests autors. L’any passat estava previst celebrar la vintena convocatòria del Premi de Traducció Vidal Alcover, que ha significat una aportació important a la literatura catalana.  

L’espectacle Transportaccions, recupera aquesta celebració sota la direcció i guió del tarragoní Marc Chornet i la música de Gerard Marsal. Entre els intèrprets, es troben Marina Alegre, Toni Guillemat, Ivet Zamora i la col·laboració especial de Carles Rebassa.  

L’acte se celebrarà a les 19 h al Teatre Tarragona. Totes aquelles persones que vulguin assistir-hi, poden recollir invitacions a les taquilles del teatre Tarragona fins a exhaurir les localitats o bé a través d'entrades.tarragona.cat. La gala s'emetrà en directe per Tac 12.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona tenen lloc des de 1991. Organitzats per la Casa de les Lletres, els convoquen l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Els Premis compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la joieria Blázquez, la televisió TAC 12, el digital Núvol i les editorials Cossetània, Angle i 1984.