Calibre

Publicació electrònica

03.03.2015

Aquesta és una de les eines per a la publicació electrònica que et permet transformar qualsevol fitxer .ODT (OpenDocument) o .PDF, entre altres formats, a un fitxer .ePUB (o altres formats propietaris com .AZM). Amb Calibre podràs especificar la informació editorial del document i disposar d'una biblioteca digital en el teu ordinador.

 

Calibre iconaSoftware lliure
Web: calibre-ebook.com
Windows, Linux i Mac

Calibre et permet exportar directament documents .ODT (OpenOffice.org) o .PDF, entre altres tipus de formats, a documents ePUB. És possible editar la informació editorial del document i afegir-hi una imatge de portada (que substitueix una portada predeterminada del propi programa). L'exportació del document al format ePUB pot presentar algun desenquadrament amb les imatges i algun altre amb els paràgrafs (a causa dels salts manuals de pàgina, per exemple), per aquest motiu la transformació a ePUB serà més òptima com més senzill sigui el disseny del document a importar. Aconseguirem una exportació de qualitat si partim d'un document HTML simple, ja que en aquest no existeixen pàgines, numeració... i és un tipus de format similar a l'ePUB (XHTML).

A més a més, del format estàndard ePUB, Calibre també et permet transformar els teus documents ens els formats específics dels principals lectors de llibres electrònics del moment, podent enviar els documents directament al dispostiu (cal tenir l'e-reader connectat a l'ordinador i haver especificat el model durant la instal·lació de l'aplicació).

Calibre incorpora un lector d'e-books per al teu ordinador i és, a la vegada, una biblioteca digital que et permet gestionar les teves obres.