L’aplicació de la zona blava de Reus i Cambrils amplia prestacions i incorpora el vehicle elèctric

L’app Aparcar permetrà obrir les estacions de recàrrega des del mòbil sense necessitat de demanar la targeta d’identificació específica

18.07.2017

Redacció. L’aplicació de mòbil Aparcar App de Cambrils i Reus també servirà per obrir les estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics. Els ajuntaments de Cambrils i Reus –a través de les empreses municipals Aparcam i Reus Mobilitat i Serveis– van estrenar fa poc més d’un any aquesta aplicació per pagar la zona blava des del mòbil.

La posada en marxa de l’aplicació i la seva evolució són fruit del conveni entre Reus i Cambrils per al desenvolupament de projectes Smart City i solucions innovadores per millorar la mobilitat.

A partir d’ara els usuaris de l’aplicació Aparcar App que registrin els seus vehicles marcant-los com a elèctrics des del perfil de l’usuari veuran una nova pestanya a la pantalla principal. Podran triar entre iniciar estada de zona blava com fins ara o bé iniciar recàrrega. Només caldrà que premin sobre iniciar recàrrega, triïn el vehicle registrat que volen recarregar i escanegin el codi QR de l’estació que vulguin fer servir. D’aquesta manera, s’obrirà la porta i podran connectar el cable a la presa que desitgin, segons si la tipologia de càrrega del vehicle és europea o domèstica.

Si la plaça d’aparcament disponible per a recarregar està en una àrea d’aparcament regulat l’aplicació iniciarà automàticament una estada amb la recàrrega del vehicle, sense haver de fer cap més acció per part de l’usuari.

Tot i que amb la posada en marxa de la nova prestació ja no seran necessàries les targetes identificatives per carregar que els usuaris feien servir fins ara, els dos ajuntaments les continuaran emetent per aquells usuaris que vulguin recarregar els seus vehicles a altres municipis i que siguin abonats de la xarxa d’aparcaments municipals de Reus. Recentment l'Aliança de Municipis per a la Interoperabilitat de les xarxes públiques, impulsada per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) ha permès unificar les targetes per tal que qualsevol usuari pugui accedir a qualsevol punt de recàrrega municipal de Catalunya fent servir qualsevol targeta emesa pels ajuntaments de la Aliança (Barcelona, Reus, Lleida, Girona, Amposta, Cambrils, Cabrera de Mar i la xarxa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona). Així doncs, fins que aquests ajuntaments no tinguin una alternativa mòbil caldrà seguir utilitzant la targeta.